Jätevesiviikko 12. – 18.5.

Seitsemännettä kertaa vietetään jälleen jätevesiviikkoa, jonka tarkoituksena on muistuttaa kiinteistönomistajia tarkistamaan jätevesijärjestelmänsä ja suunnittelemaan sen uudistamista hyvissä ajoin. Tavoitteena on opastaa askel askeleelta, miten jätevesien käsittelyn saa kuntoon hyvissä ajoin ennen maaliskuun 2016 takarajaa. 

Miljoonan suomalaisen jätevedet käsitellään kiinteistöllä. Vakituisesti asutuista kiinteistöistä peräti 70 prosenttia ei täytä jätevesien käsittelystä säädettyjä vaatimuksia. Ne tulisi täyttää 15.3.2016 mennessä.

Jätevesiviikolla YIP Ympäristöinsinööripalvelut Oy Milla Siiri suorittaa matkakulujen hinnalla neuvontakäyntejä halukkailla kiinteistöillä (saneerauskohteet Etelä- ja Varsinais-Suomessa), jolloin jätevesisuunnitelman tilaajat saavat suunnitelman alennettuun (-30 %) hintaan! Käynti siis ei velvoita mihinkään, mutta tarjous kannattaa käyttää hyödyksensä. Hinta ei siis voi olla tällä kertaa este asian käynnistämiseksi. Ota yhteyttä ja kysy matkakulujen kustannus kohteeseenne. Tässä kannattaa jo ottaa naapurit samalle käynnille mukaan, niin käynti on jo käytännössä ilmainen.

Jätevesisuunnitelma on pakollinen ja sille voidaan hakea toimenpidelupa, jonka mukaisten toimien toteuttamiseen voi olla aikaa yleisesti ottaen kolme vuotta. Toisaalta takaraja 2016 tulee jo ennen vastaan. Suunnitelman pakollisuuden lisäksi suunnittelussa haetaan kohteeseen soveltuvinta jätevesijärjestelmää, puhdistamoa tai kenttää, joka soveltuu käyttäjälleen olosuhteet huomioon ottaen. Jätevesisuunnittelu on puolueetonta.

Katso lisää jätevesistä ja järjestelmävaihtoehdoista sivultamme: Jätevesi